Grönsaksbuljong1,5 l vatten 2 msk olivolja 3 grönsaksbuljongtärningar 3 stjälkar bladselleri, skurna i bitar 3 morötter, skurna i bitar 2 potatisar, delade ev salt
-. Det finns gott om zucchin i grönskaslanden under sensommaren och till en risotto fungerar det utmärkt med frysta räkor med skal, de är oftast större och finare än de som finns att köpa färska under sommaren
Klart att det skulle bli en risotto. Efter att ha busat hela dagen ute på isen med Oscar och Oliver så snärtade suget helt plötsligt till och jag var bara tvungen att laga en stor, trygg och varm söndagsmiddag
-). Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Vi inledde kräftskivan på vårt trädäck, som en slags officiell invigning, då det "i princip" är klart
Att passa en risotto handlar i det stora hela om att hälla på vätska, låta den koka bort och upprepa proceduren tills riset är färdigkokt och du tycker att risotton är lagom tjock och krämig
Jag min ärligt talat inte exakt hur mycket buljong jag använde - pröva dig fram, helt enkelt. Häll de ugnsrostade grönsakerna i en kastrull, och häll över så mycket grönsaksbuljong så att den nätt och jämnt täcker grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.