Anders bästa laxpudding
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • lax (rökt, gravad eller rimmad, ta det du har)
  • 1 kokt potatis
  • 1 gul lök
  • 1 dill
  • 1 ägg
  • 1 mjölk
  • 1 vispgrädde
  • 1 riven ost (använd en gammal ostkant du har över från jul)
  • 1 smör
  • 1 salt
  • 1 grovmalen vitpeppar1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  • 2. Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
  • 3. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  • 4. Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
  • 5. Smöra en ugnssäker form och varva potatis, lax, hackad lök, lagrad ost och dill.
  • 6. Häll över äggblandningen och klicka på lite smör.
  • 7. Baka av i ugnen på 160° ca 30-40 min.
  • 8. Ta ut och låt svalna något.
  • 9. Servera med skirat eller brynt smör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.