Fyll den sedan med desserten och låt svalna lite. Vätskan ska bli tjock, ungefär som mannagrynsgröt. Innan servering garnera med hackad pistage, kokos och granatäpplen
Semolina ska användas men eventuellt kan det ersättas medmannagryn. Bläddrade i en av mina kokböcker med recept på hemtillverkad pasta, ursprungligen en italiensk bok men översatt till svenska (Gott med pasta, utgiven tidigt åttiotal), och fastnade på ett gnocchi-recept
Kalljästa frallor med durum och mannagryn. Min dag är uppbokad med jobb, möten, hämtning av barn lite tidigare än vanligt och annat fix, fullt upp med andra ord
servera med nykokt pasta och fisken. God knaprig fisk med en slät tomatsås och nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt och pepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät
Basbousa är en arabisk kaka baserad på mannagryn, den är smaksatt med apelsinblomvatten. Tryck ut degen i en bröad form eller långpanna använd kokosflingor att bröa med
Gjorde lite mannagrynspudding till lunch idag, barnen gillar det med, så himla mumsigt, egentligen skall det vara russin i, men då jag inte tycker om det uteslöt jag det
Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras medmannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Ålandspannaka serveras traditionellt med sviskonkräm och grädde men man kan ha på vilken syltsort som helst eller bär och frukt efter tycke
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strössla över sesamfrön eller mannagryn. Fördela ut det lufttorkade köttet som blommor i en ugnstålig form med små koppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.