Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamed apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen
Jag piffade till det hela med lite lök, kokosmjölk och heta kryddor. Smaka av med salt. För att få till soppan utgick jag från några förvällda skivade morötter och blomkålsbuketter som vi hade i frysen
Servera ankanmed potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor
Smält smöret och blanda det med saltet, paprikapulvret, gurkmejan, örterna och svartpepparn. Just denna smarriga variant, smaksatt med örtsmör, hittade jag på ica
Strössla över hackad persilja och servera med kokt ris. Skölj blomkålen och skär den till mindre träd. Skär även blasten till strimlor och stocken till mindre bitar och lägg dessa i botten av en ugnsform
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag
Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Tomaterna kan man skippa om man nu vill vara lite mer strikt, men jag tycker själv att de höjer smaken och även utseendet på allt
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.