Ankbröst med sockerstekt potatis, kantarellsås och pressgurka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 1 dl socker
  • 2-3 msk ättikssprit
  • 8 normalstora vanliga potatisar
  • 3-4 ankbröst, à 350 gram
  • 1 msk salt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 4 msk smör
  • 0,5 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2-3 msk mjöl
  • 5 dl grädde
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 0,5 dl vitt vin, valfritt
  • 2 dl torkade Haldokantareller, eller vanliga trattkantareller.
  • 400 g kulpotatis
, färdigskalad
  • 2-3 msk smör
  • 50 g ärtskott, till garnering
  • salladsblad, till servering
  • Inlagd gurka1 slanggurka 1 dl socker 2-3 msk ättikssprit
  • Potatis8 normalstora vanliga potatisar
  • Anka3-4 ankbröst, à 350 gram 1 msk salt 0,5 msk svartpeppar 4 msk smör
  • Sås0,5 äpple 1 gul lök 1 msk smör 2-3 msk mjöl 5 dl grädde 2 msk oxfond 1 msk salt 0,5 msk svartpeppar 1 msk svartvinbärsgelé 0,5 dl vitt vin, valfritt 2 dl torkade Haldokantareller, eller vanliga trattkantareller.
  • Sockerstekt potatis400 g kulpotatis
, färdigskalad 1 dl socker 2-3 msk smör
  • Tillbehör50 g ärtskott, till garnering salladsblad, till servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.