Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
Pannbiffar500 g blandfärs 0,75 dl ströbröd 0,5 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 dl is, krossad 0,5 gul lök, finhackad och fräst i smör 1 ägg svartpeppar smör, till stekning olja, till stekning. Kantarellsås400 g kantareller, putsade och delade 1 bananschalottenlök, finhackad 0,5 klyfta vitlök, finhackad 25 g smör 2 msk vetemjöl 2 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 0,5 knippe dill, plockat och grovskuret salt svartpeppar
Pannbiffar500 g blandfärs 0,75 dl ströbröd 0,5 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 dl is, krossad 0,5 gul lök, finhackad och fräst i smör 1 ägg svartpeppar smör, till stekning olja, till stekning. 1Kantarellsås400 g kantareller, putsade och delade 1 bananschalottenlök, finhackad 0,5 klyfta vitlök, finhackad 25 g smör 2 msk vetemjöl 2 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 0,5 knippe dill, plockat och grovskuret salt svartpeppar
Ingredienser Portioner. 2 450 g potatis (gärna cecile) 1/2 gurka 2 tsk strösocker 2 tsk vatten 2 tsk ättika 2 krm salt 1 ask färsk dill 1 dl smetana 1 krm peppar 1/2 knippe rädisor 270 g inkokt lax Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Servera det transcherade ankbröstet ovanpå en bädd av haricotes vertes och apelsinfilér. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.