Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Den grillas först på öppen grill för att få en krispig yta och därefter indirekt på en bädd av kryddade apelsinskivor i aluminiumfolie
Trä potatisarna påspett. Idag gjorde jag mina elever potatisskruvar på vår lektion. Första spetten vi gjorde blev inte så snygga men efter ett tag fick vi in tekniken och då blev dom hur snygga som helst
Grillspett600 g fläskkarré, benfri i bit 2 chorizokorvar, tunt skivade 0,25 spetskål, skuret i grova bitar 2-3 dl barbequesås smör, till stekning olja, till pensling salt svartpeppar, nymalen
Strö på lite salt och servera. Vänd spetten några gånger under grillningen. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem påspett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter
Ta bort huvudet och allt skal utom sista biten av stjärten på räkorna. Lägg räkspetten i marinaden. Nu är receptet inskickat så nu återstår bara väntan på att röstningen börjar
Skåra skinnet påankbrösten med en vass kniv. Torka av ankbrösten med hushållspapper. Lägg ankan i en plastpåse, häll över yoghurtblandningen (spara gärna lite) och massera in den ordentligt
Varva påspett entrecôte, bacon och halloumi. Även potatisen enkelt fixat liksom tomathalvorna som åkte med på gallret med lite olivolja, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.