Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar). 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk ingefära, skalad och finhackad 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar) 1,5 tsk chiliflakes 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar 1,5 dl jordnötter neutral rapsolja, att steka i
Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes. 0,5 tsk sichuanpeppar. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Mjöla och peppra ankleverskivorna. Halstra ankleverskivorna utan extra fett, först en minut på vardera sidan, så att de får färg och yta, sedan på svagare värme så att de blir ljumma inuti
Häll i oljan och tillsätt sichuanpeppar och chiliflakes. Sichuan Chicken Kung Pao4 port600 g kycklinglårfilé3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 msk finhackad ingefära1 tsk sichuanpeppar, mortlad1½ tsk chiliflakes1 broccolistam1 stor morot6 salladslökar1½ dl jordnötterrapsolja till stekningMarinad
Sichuan dumplings med kryddstark sås. Sichuan dumplings med kryddstark sås. De bästa dumplings jag någonsin ätit åt jag på restaurang Yauatcha i London
Styrkan reglerar man givetvis efter tycke och smak genom att öka eller minska mängden sichuanpeppar. Woka alla grönsaker tillsammans med sichuanpeppar i rapsoljan tills dess grönsakerna blir mjuka
Varm anklever med fikon och kryddskyPortioner. Krydda anklevern och stek den i lite olja. Lägg den varma anklevern överst på polentan och servera med såsen runt om
Med anklever får man på ett enkelt sätt en lyxig förrätt. Flera rapporter har kommit om tvivelaktiga uppfödningsmetoder av ankor för produktion av anklever
(rätten finns beskriven i tidigare inlägg) Medans jag förberedde varmrätten tänkte jag skoja till det lite med en mellanrätt, crème brûlé på anklever (kan man leva på bara anklever
Fläskköttet ska tillagas två gånger i det här receptet - först kokas och sedan stekas. Använd sidfläsk, fettet behövs för att köttet ska bli mört, saftigt och samtidigt knaprigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.