Jordärtskocks- och potatisgratäng, en krämig sådan med västerbottenost, galet gott. Har ni testat en tryffelsky till balsamicomarinerad helstekt nötytterfilé
Det enkla är ofta det godaste, precis som i fallet med den här potatisen. Jag hade lätt kunnat äta en måltid bestående av just de här gyllene potatisarna som fått rostas i ugnen med massor av olivolja, vitlök och örter
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva. Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde
Skär potatisen i halvor och blada den med hacket. Smaksätt med salt och vitpeppar. Förslagsvis med en slickepott, så är risken mindre att potatisen går sönder
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. Dela kycklingfiléerna längsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor
Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen. Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft
Jag har ett recept på vegetarisk lasagne som jag brukar dela med mig av och som efter mina matlagningskurser hemma i Edsbyn förra året spred sig som vinden
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Fina smaker med örter, olivolja, selleri och blandade rotsaker. Det blir en fullvärdig och mättande vegansk måltid med röda linser i soppan och serverad tillsammans med något gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.