Här kommer receptet på en krämig dressing som är god till de flesta sallader. Har jag majonäs i recepten, så använder jag alltid en "vitare" sort som restauranger och affärer använder när de gör tex räksallader och salladsdressingar
Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts
Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladen till sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik
som du snabbt vänder ihop med en enkel dressingtill det grillade. Dressing. Sallad till grillat. Precis före serveringen häller du dressingen över salladen
Tillsätt olja och vinäger och mixa till en jämn dressing. – Coleslaw, Fetaost och hallonsallad, Pekannötsallad med persika och en underbar varm sallad med paprikadressing
Just nu gör jag mycket sallader med rödkål i. Lite olivolja ringlad över och ett par par varv med svartpepparkvarnen och vips har man en god och fräsch sallad till maten
Idag gjorde jag en räksallad till middag och till den gjorde jag den här dressingen. 2 dl gräddfil1 dl majonäs2 msk ketchup½ tsk salt1 krm grovmalen svartpeppar1 tsk citronolja2 msk finhackad dill Rör ihop allt och servera till räksalladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.