Det här är en jättegod och jätteenkel kaka. Vill du servera kakan som en dessert så skär den i ca 3x3cm, stora bitar och servera med en kula glass och lite äppelkompott. Grädda kakan i ca 175-200g tills den är klar, du känner med en sticka i mitten av långpannan, den skall vara torr
Här har jag gjort en Kronans kaka med melonkärnor i stället för mandel. När jag såg att Anna på Kyrkkaffebloggen också hade upptäckt kärnorna kommenterade jag hennes inlägg, och hon i sin tur bollade tillbaka ett förslag på att byta ut mandel mot melonkärnor i nämnda kaka
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
En supergod mjuk äppelkaka från ett tidigare recept som hon har modifierat lite. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 4 msk kakao
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.