Via Buzzador fick jag möjlighet att testa lite antipasti från Zeta. Lika bra att gå all in var min tanke och jag komplettera med lite mer saker så att det skulle kunna bli en komplett måltid
Antipasti som passar utmärkt på t ex en nyårsmiddag. Jag fick ju en rulle getsmör som julgåva på jobbet (som dock inte smakade något annat än vanligt smör
I ett nummer av Gourmet fann jag inspiration till det smakfulla upplägget av denna rätt. Den är en perfekt start till en bjudmiddag då den kräver minimal förberedelse och inte tar mer än 5-10 min att lägga upp (precis lagom så man kan umgås med sina vänner istället för att röra kvadrilliontals outtalbara ingredienser till en gryta som ingen förstår sig på ändå)
God förrätt med minimal kraftansträngning då den i stort sett bara är att sätta ihop. Det enda du egentligen behöver göra är att steka en skiva formfranska
Även om vi i Sverige länge haft vårt smörgåsbord eller olika former av bufféer, så har kanske maten fått lite inspiration från andra länder, vi äter tapas, meze och antipasti
Israelisk mat är till väldigt stor del baserad på grönsaker, och vi började varje måltid med ett hav av antipasti (som såklart inte alls heter antipasti i Israel, men jag kommer inte på ett bättre ord), bestående av olika röror, pitabröd, bakad aubergine och friterad blomkål
Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg champinjonerna på tallrikar eller ett fat och ringla över dressingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.