Igår bakade jag de här grymt goda kladdkakemuffinsen. De var det godaste på länge. Jag har än så länge bara ätit dem nybakta, men enligt Matplatsen så ska de vara som bäst lite halvtinade
Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Tjohoo, fredag idag, en välbehövlig sådan. Startade morgonen med ett grymt gott nattjäst bröd med apelsin och morot, lite julkänslan på brödet med tanke på apelsinen
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Till botten. Vispa. 6 st ägg. 3 dl strösocker. Blanda 1,45dl vetemjöl 1,45 dl potatismjöl och 3 tsk bakpulver
Kladdkakemuffins med hallon och vit choklad 12 st2 ägg3 dl socker100 g smör1,5 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker4 msk kakao1 krm salt75 g vit chokladhallonVispa ägg och socker pösigt. Kladdkakemuffins med hallon och vit choklad 12 st
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och lyft sen av kastrullen från plattan. Rör först ner socker, kakao och vaniljsocker sedan ner med ett ägg i taget och till sist mjölet
Tvätta apelsinera noga. Skala morötterna. Riv mörötterna på finaste sidan på rivjärnet. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.