Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Jag älskar denna tid innan jul när man får stå i köket och göra godis efter godis. Som tex att koka kola, det gör jag nästan bara en gång om året, därför får man en speciell känsla när man står där framför spisen och rör i kolan
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Låt kakan svalna och skär i rutor. 5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Grädda i 20 minuter och låt svalna. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar. Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet. Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsin och saffran, och oj vad goda de blev
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten. Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.