Italiensk maräng100 g vatten [1 dl] 320 g strösocker [4 dl] 160 g äggvita [6 st]. Mördeg60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 120 g smör, rumsvarmt 15 g äggula [1 st]
Låt kallna och blanda citronkrämen med vispad grädde. Dela ägget och spara gulan till krämen. Klicka ut marängsmeten till fyra bottnar på en plåt med bakplåts-papper
Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Vispa sedan (i skålen eller häll över till en annan vispmaskin) marängen tills den blivit styv och svalnat
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsin och saffran, och oj vad goda de blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.