Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften
att göra saft av blommorna. Syrénsaft. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att göra saften syrligare
1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Blanda i 3 dl vispad grädde och några matskedar koncentrerad apelsin juice. 3 tsk apelsin juice. 3 tsk apelsin juice
Syrensirap, syrensaft och syrensocker. Jag lyckades slänga ihop syrensocker, syrensaft och sirap. Sockret blir en fin ”ge bort” present och saften ska bli god att drickas iskall en varm sommardag
Saft av svartvinbärsblad. 1 L vatten. 1 kg socker. 1 pkt citronsyra. 2 citroner, skivade. 1 L vinbärsblad. Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare
Saftigheten är verkligen förvånande eftersom att kakan inte innehåller något matfett. Jag utvecklade det här receptet efter Apelsin och chokladkakan som jag tidigare lagt upp recept på här på bloggen
Den godaste saften gör du på bladen. Skala av det gula på citronerna med potatisskalare, pressa ur saften och lägg tillsammans med skal och fruktkött i bunken
Här kommer receptet på min citronmeliss saft♥. Sila saften och häll upp i flaska/flaskor. Späd ut saften om den är för stark, man kan även ha den till drinkar♥
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.