1
apelsin (1 msk saft & det rivna skalet av halva apelsinen)
1
vatten
1 salt
och pepparDet här är ett enkelt sätt att göra hollandaise. Vill man göra mer traditionellt kan man självklart göra i vattenbad och för att köra hängslen och livrem använder man termometer och ser till att både smör och äggulor håller 60 grader.1. Smält smöret till såsen på svag värme. Ställ åt sidan men håll lite varmt.2. Blanda äggulor, apelsinsaft och vatten i en liten rostfri kastrull (aluminium kan missfärga såsen).3. Sätt på svag värme och vispa snabbt och ihärdigt tills blandningen tjocknar. Ställ av från värmen.4. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången under kraftig vispning. Se till att bottensatsen inte kommer med.5. Smaksätt med salt, peppar och apelsinskal.
Apelsinhollandaise. Apelsinhollandaise150 g smör 3 äggulor 1 apelsin, saften från hela samt zest från halva 1 tsk vitvinsvinäger citronsaft cayennepeppar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.