1180 g
krossat mandelspånSätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och rivet apelsinskal. Ta kastrullen från plattan och låt det svalna.
1 Vispa
ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten. Riv mandelmassan fint och rör ner i smeten.
1 Häll
smeten i långpannan, med två bakplåtspapper, som ligger omlott och täcker kanterna. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter.
1 Tosca:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vetemjöl och grädde och värm smeten under omrörning tills den tjocknar. Rör i krossat mandelspån. Bred försiktigt smeten över kakan. Grädda tills den fått fin färg i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor eller trekanter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.