Dekorera med en klick vispad grädde, apelsinskiva och lite choklad. (smält lite choklad, ringla på ett bakplåtspapper och ställ kallt att stela så har man en fin chokladbit att dekorera med, dom går bra att frysa också och plockas fram när man vill dekorera något
En len apelsinmousse baserad på vit choklad, serverad med jordgubbar och passionsfrukt. Här användes skalet av en hel apelsin, för att få en mildare smak räcker det med skal från en halv apelsin
Chokladtårta med ananas och apelsinmousse. Ananas och apelsinmousse. För några dagar sedan fick jag ett paket från Soda Stream med bland annat två olika smaksättare för kolsyrat vatten som också lämpar sig för matlagning och bakning
Den här ljuvliga pannacottan med både vit choklad och karamelligt krämig Dolce Latte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
Otroligt mör karré, här med mynta- och pistaschströssel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimala arbetsinsatser
Apelsinmousse-bakelsermed mörk chokladganache till halloweendessert. Apelsinmousse. Det började så smått med att vi hade pumpor och dekorerade lite kusligt hemma
Pannacotta med Dolce Latte och pistaschströssel, Pannacotta med mango och vit choklad, Saffranspannacotta, Hjortronpannacotta med passionsfrukt, Moccapannacotta, Yoghurtpannacotta med kanel- och kakaokryddad nöttopping, Lingonpannacotta
)Var väldigt orolig och spänd på om "apelsinmoussen" skulle hålla ihop men de gick att bra. Kom fram till att jag ville göra en cheescake med apelsin och pepparkakor ("pajdegen") och googla runt efter recept
Apelsinmousse. Montera ihop tårtan med någon smarrig fyllning och täck med marsipan eller sugarpaste. Dekorera med mer marsipan, godis, kristyr, smält choklad
Var väldigt gott med den syrliga apelsinmoussen tillsammans med den kryddiga pepparkakan. Tårtan bestod utav Pepparkakstårtbotten, Apelsinkrokant chokladmousse och Apelsinmousse
Bilden nedanför, i glasen gömmer sig faktiskt apelsinmoussen, ja mousse kan man faktiskt kalla den. såg att Carolin med bloggen St Heaven Street hade gjort Saffrans macaroones så jag tänkte att det där får jag nog allt testa i år eftersom jag inte kom till skott förra året som det då var tänkt
börjar med att fråga er som läser här vilken som är den godaste efterrätt som ni vet. Det vore jätte roligt om ni vill lämna en kommentar och helst med recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.