Har lagat en hel del nya recept också så nu har jag massvis att dela med mig av. Hursomhelst, dagens recept är på ett stort mjukt bröd med smak av valnöt och morot, sprängfyllt med nyttigheter som linser, grönkål, gurkmeja och havregryn
Vill inte börja med dåliga vibbar men fy vad trögt det gått med bloggen. Kärna ur dadlarna och häll i en bunke tillsammans med alla ingredienser förutom kokosflingorna
Servera med vaniljglass/grädde/vaniljsås eller vaniljvisp vilket som tycks om. 1 dl havegryn (behövs inte, tycker det blir lite krispigare av det). 1 dl havegryn
Söndagen var just en sådan dag och då passade denna enkla hallonsmulpaj med karamelltäcke rätt bra. Koka upp fibersirap och rör ner mandelmjöl och havegryn
Ett enkelt tips är att skiva frukt och doppa i smält mörk choklad (kom ihåg att smälta den försiktigt över ett vattenbad eller på korta intervaller i mikron) och strö flingsalt eller hackade nötter på, och lägga på en plåt med bakplåtspapper i kylen eller utomhus en stund så att chokladen stelnar
Jag har honung i mitt te, men det är ju vansinnigt gott på ostar, naturell yoghurt och frukt med. I jultider kan man lyxa till honungen än mer genom att smaksätta den med saffran och vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.