Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. Det ska givetvis vara mycket persilja och koriander i dem, jag kunde nog tagit lite mer till ochmed men det gör man som man vill
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid. Lägg avrunna kikärtor i en skål och häll över kokande vatten, låt stå 10 min och låt de sedan rinna av
Det fick bli falafelwrap, främst för att jag insåg att min kruka med koriander jag strategiskt placerat i fönstret i hopp om att den skulle få känna på vårsolen… gjorde just det, och typ dog, så den behövde av förklarliga skäl ätas ganska exakt nu
Hummusbowl medfalafeloch fattoush. Jag känner verkligen enormt med Zeina och förstår helt hur hon känner inför att ha en förälder att tacka för så mycket, inte minst sin matlagning och hur fruktansvärt det kan vara när denne går bort
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Bulgursallad har blivit en av mina favoriträtter. Och den går precis lika bra att äta för sig eller som tillbehör och passar utmärkt att ha med sig i matlådan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.