1. Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning tills första bubblan syns. 2. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad för att kallna
Nu har det varit ett långt uppehåll där jag har hunnit med en resa till norska fjällen. Skidorna fick tyvärr ett abrupt slut och ersattes av feber, frossa och halsont
Pernillas morots- och apelsinsoppa•500 g morötter•30 g smör•1,5 dl apelsinjuice,•1,5 l grönsaksbuljong•1 liten lök, grovt hackad•1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad•salt och peppar•crème fraiche eller gräddfil och muskotnöt till serveringSkala och skiva morötterna
Häll upp apelsinsoppan i tallrikar, lägg i bollarna och ringla över karamellen. Apelsinsoppa. Koka vatten och strösocker till soppan utan lock ca 5 minuter
Vispa ut potatismjölet i lite apelsinjuice. Blanda med resten avjuicen och häll i en kastrull. Koka upp under vispning och låt kokatills soppan tjocknar
Först så gjorde jag gluten- och mjölkfria kardemumma pannkakor (recept kommer) som var bland det godaste pannkakor som jag har ätit, sen njöt jag av att vara vara till bra musik, sen svängde jag ihop en morots-, ingefärs- och apelsinsoppa och till det så rostade jag solroskärnor och pumpafrön, och sen gjorde jag majstortillaspizza till middag
Rör ut potatismjölet i lite av vattnet. Koka upp resten av vattnet i en kastrull. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning, koka upp och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.