Det är sjukt trevligt att bjuda på en sorbet som lättar upp lite när man ätit ganska mycket, så därför är det ett stående inslag på min årliga brunch, men jag tror också att den skulle passa perfekt straxe fter julbordet när man är mätt och egentligen inte orkar mer
APELSINSORBET MED ROSTAD MANDEL4 portioner1 burk (200 g) fryst apelsinjuice ellermotsvarande mängd koncentreradfrån paket2 dl vatten2 msk pressad citronsaft2 äggvitor½ pkt mandelspånTina juicen så att den blandar sig med vattnet och tillsätt citronsaften
Blanda juice och vatten i en vid skål. Låt stå i frysen ca 1 timme tills juicen frusit något. Tag ut juicen ur frysen och vispa med elvisp tills den är luftig
Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig
Tvätta och borsta apelsinerna noga. Strimla skalet med en citrusstrimlare. Det går även bra att skala av det yttersta skalet med en potatisskalare och sedan skära skalet i fina strimlor
Apelsinsorbet. Apelsinsorbet. Apelsinchokladkaka. Sätt ugnen på 170 grader. Separera äggula och äggvita. Låt chokladen och smöret smälta i vattenbad tillsammans med florsocker med chokladsmak
Apelsinsorbet med brödpudding och kanelskum var efterrätt nummer ett. En kall fredagkväll i början av november, styrde jag och maken våra steg till Thörnströms kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.