Jag kan säga att jag älska den här tarts väldigt mycket, de är en fint kombination av mördeg som fylla med Pistachio Frangipane, spritsa med Crème Honey Chantilly och toppa med färska hallon Umm…
Börja med att förbereda och koka fruktkompotten. Nu till Frangipanefyllningen. Fodra en rund pajform (med löstagbar botten) med det färdiggjorda pajskalet (finns att köpa i vanlig livsmedelsbutik)
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Frangipane. Tryck till försiktigt med fingrarna längs kanterna och skär av överbliven deg med en skalkniv
Jag gjorde en tartalette fylld medfrangipane (mandelkräm) och rabarber. Till den serverade jag moscatelinkokta rabarber, vaniljsås smaksatt med kardemumma samt en fräsch rabarbergranité
en raw variant på en paj medfrangipanefyllning. Att dekorera med. Den här går att förbereda, pajskalet kan förvaras i frysen och frangipanen i kylen tills det är dags att montera ihop pajen
Vad ni ser på bilderna är frangipane, eller mazarin, vad jag förstår är de båda typ samma sak. Men eftersom de är så vackra så var jag bara tvungen att baka med dem
Kavla ut och fyll formarna med degen. Fyll pajskalet/formen med frangipanne, (behöver inte vara ett jämnt lager för det jämnas ut i ugnen) och lägg på äppelskivorna
Smula ner smöret i blandningen och blanda med ägg och äggula. Lägg en bit smörpapper i pajskalet och fyll upp till kanten med torkade bönor, linser eller kikärtor
Jag hade experimenterat medFrangipanemed citronkräm (Samma kräm som Samantha lånade av mig till sin tårta) och gjorde den glutenfri och "sockerfri" med bra resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.