Nu ska man inte lyssna så mycket på mig och min smak, den är lite konstig ibland. Mannen tyckte att kycklingburgaren var god men den gick inte hem hos mig
Blanda kanel, smör, socker och ev citron i en skål till fyllningen. Bred fyllningen på den andra halvan av plattan och lägg på frukt och nötter och vik över den sporrade delen, som ett lock
Såklart kan man ju inte låta bli att äta en apfelstrudel när man är i Tyskland (ja, jag vet att den är från Österrike, men den känns nästan lika tysk för mig), och nu när vi är hemma och det ännu är semester så tänkte jag göra en egen
Häll blandningen över äpplena, tillsätt russin och blanda om allt väl. 125 g brynt smör , varav ca 6 msk är till fyllningen. 125 g brynt smör , varav ca 6 msk är till fyllningen
Lägg äppelblandningen som en sträng längs med mitten av filodegen, men gå inte ändå ut till kanten. Köpte ett stort paket filodeg inför förra helgens gille
Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över. Perfekt till dessert - en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass
Jag har ingen i min närhet - vad jag vet i alla fall - som är i närheten av något Nobelpris, det är länge sedan jag kunde kvala in som student, och jag lyckas aldrig vinna biljetter via Världens Barngalan, hur flitigt jag än ringer
Jag brukar som bekant långlaga det just för att det är så enkelt och att för att fettet långsamt tränger ut ur köttet under tillagningen vilket ger en bra ”sås” som inte kräver några mejerier eller andra vätskor
Häromliden frågade sig Mikael Mölstad i sin vin-och matspalt i SvD hur det kommer sig att våra nutida mästerkockar inte lämnar några spår i den gastronomiska historien med rätter uppkallade i eget namn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.