Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Jag gillar verkligen matbröd med frukt och nötter i, som är lätta att variera från gång till gång genom att byta mellan olika nötter, torkad frukt och bär
Till och med barnen tyckte det var gott. 6 dl kärnvetemjöl med fullkorn. 1 dl skalade sesamfrön. 6 dl kärnvetemjöl med fullkorn. 1 dl skalade sesamfrön
Här smaksatte jag brödet med gurkmeja, spiskummin, persilja samt chiliflingor. Mall sesam, linfrö och solroskärnor till ett “mjöl” och blanda med mandelmjöl samt gurkmeja, spiskummin, fiberhusk, salt och bakpulver
Så ska spendera de nästkommande dagar med att pyssla lite med ditt och datt här hemma. Häll linfrön,solroskärnor,pumpakärnor och de torkade aprikoserna i en skål och häll över det kokande vattnet
Jag tycker hösten är rätt vacker men jag kan inte sticka under stolen med att sommaren är bästa årstiden, jag gillar värmen solen och de ljusa dagarna och kvällarna
Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.