Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger påfläskfilén. Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
Trä potatisarna påspett. Idag gjorde jag mina elever potatisskruvar på vår lektion. Första spetten vi gjorde blev inte så snygga men efter ett tag fick vi in tekniken och då blev dom hur snygga som helst
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilépå 600 g
Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Lägg de avrunna skivorna på ett smort fat. Lägg köttet ovanpå. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Strö på riven ost och gratinera ca 15-20 minuter mitt i ugnen. 5 st fläskfilé
Grillspett600 g fläskkarré, benfri i bit 2 chorizokorvar, tunt skivade 0,25 spetskål, skuret i grova bitar 2-3 dl barbequesås smör, till stekning olja, till pensling salt svartpeppar, nymalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.