Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Äppelmarmelad1 kg äpplen (helst Belle de Boskoop)saften och skalet av en citronca. 1 dl vatten1-2 kanelstänger1 msk ingefära (torkad)ca 4 dl Syltsockermandelspån eller flagad mandelSkala och klyfta äpplena i lagom stora bitar
Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta
Marmelad från Provence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skalad mandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar
Ingredienser Portioner. 5 dl 500 g äpple t ex Aroma 1 1/2 dl ljus sirap 2 dl vatten saft från 1/2 citron 200 g syltsocker 1 tsk malen kardemumma Lägg till i inköpslistan
Här är en äppelmarmelad som jag gjorde för ett tag sedan. 25 Nov. 17. 56. Äppelmarmelad. 0kommentarer. Nu har det blivit ett litet uppehåll här på bloggen igen och det beror dels på att jag inte kommit åt bilderna på min dator och då är det svårt att göra inlägg
Den här äppelmarmeladen har funnits med i min familj sen jag var liten. Julgodis från förr. Då i en betydligt sötare variant, jag har anpassat den efter min smak idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.