Sist när vi kokade saft så blev det en smärre katastrof och jag var faktiskt lite rädd nu att det skulle bli något tok denna gång... Ingredienser 1 1/2 flaska
Aroniasaft med smak av kanel ca 2 liter konc. Har ni någonsin testat aronia. Ett röd-svart bär som växer i vackra buskar i trädgårdarna som blir alldeles eldröd-orange i bladen nu på hösten
1 dl koncentrerad aroniasaft. Vispa grädden till glassen hårt och blanda i saften. Frys ner. Smält smöret sakta och blanda i sirap, socker, vetemjöl och mjölk
Aroniasaften kan bli lite småsträv men låter du den ”mogna” några månader blir den rund och fin i smaken, tipsar Petter Bergström som skrivit boken Safthushållning
Härom veckan beställde jag hem aroniasaft för att just göra glögg på. Jag tänkte att det var en bra idé att smygstarta julen lite med att göra egen glögg så vi kan mumsa på det på kvällarna (och dagarna såklart)
Aroniasaft i rödkålen var en snilleblixt. 2011-11-24 av Peter Jägerbro The return of Aroniapojken. Jag gick omkring länge, länge utan att ha en aning om att de där buskarna som inhägnade villaområden och tvättstugor med blad som brann så orangeglödande varje höst ens hade ett namn
Tillsätt aroniasaften, citronsaften och vaniljsockret. 2 dl aroniasaft. Blanda äggulor, florsocker och vatten och sjud under kraftig vispning till en tjock kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.