ryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar)
1
rättika
1
purjolök
1 sockerärtor
eller annan grönsak i säsong t ex morot
1 röd
chili
1
vitlök
1 citroner,
saften
1
soja
1 rostade
sesamfrön
1 salladslök,
finhackad
1
mirin
1 fisksåsPonzu1.
Finhacka chili och vitlök.2. Pressa citronen och blanda alla ingredienser. Låt gärna blandningen dra över natten. Den kan också ätas direkt.Servering1. Snabbstek köttet på hög värme, 3-4 min, så att kärnan förblir rosa/rå och ytan blir krispig.2. Låt köttet vila i ca 10 min och skär det i tunna skivor.3. Häll rejält med ponzu på köttet.4. Servera köttet med strimlade grönsaker eller rotfrukter.
Ikväll åt vi denna enkla och lättlagade middag med andakt. Skölj av sjögräsnudlar under kallt vatten, låt dom rinna av och lägg dom sedan i pannan och blanda ihop tillsammans med köttfärsen och sojasåsen
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
Börja sedan med salladen så den får stå till sig lite och mjukna. Jag skar hela tiden så att skivan fick med lite av det gröna skalet, blev på så vis mycket vackrare
Lägg nudlarna i en skål med en nypa salt och häll på kokande vatten så att det täcker nudlarna. Häll av vattnet från nudlarna, skölj med kallt vatten och låt dem rinna av igen, lägg dem sedan på brickan tillsammans med det andra
Värm en stekpanna med 1–2 msk neutral matolja. Lägg 2–3 skivor rostas på salladen och avsluta med en sista sked dressing över köttet och dekorera med thaibasilika
Servera lövbiffenmed den asiatiska såsen. Gör så här Skär lövbiffen i strimlor. Smaka av med salt. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. 500 g lövbiff. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lövbiff 200 g purjolök 1 stor röd paprika Arla® Svenskt Smör 250 g broccolibuketter 250 g äggnudlar 2 msk japansk soja 1 msk pressad lime 1½ tsk salt 2 krm cayennepeppar Asiatisk sås
Servera lövbiffenmed den asiatiska såsen. Skär lövbiffen i strimlor. Smaka av med salt. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. 500 g lövbiff
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.