Asiatisk biff med ponzu
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar)
  • 1 rättika
  • 1 purjolök
  • 1 sockerärtor eller annan grönsak i säsong t ex morot
  • 1 röd chili
  • 1 vitlök
  • 1 citroner, saften
  • 1 soja
  • 1 rostade sesamfrön
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 mirin
  • 1 fisksåsPonzu1. Finhacka chili och vitlök.2. Pressa citronen och blanda alla ingredienser. Låt gärna blandningen dra över natten. Den kan också ätas direkt.Servering1. Snabbstek köttet på hög värme, 3-4 min, så att kärnan förblir rosa/rå och ytan blir krispig.2. Låt köttet vila i ca 10 min och skär det i tunna skivor.3. Häll rejält med ponzu på köttet.4. Servera köttet med strimlade grönsaker eller rotfrukter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.