Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 tsk limeklyftor
Limeklyfta. Fräs vitlöken en stund, tillsätt färsen och stek ordentligt. Riv ingefäran fint, pressa ut saften i en bunke och kasta bort fiberbollen som blir kvar
Detta är jättegott med en stark ost till, som den extralagrade havartin jag lyxat till medoch som nu ligger och stinker i mitt kylskåp, men det går väldigt bra till det rökta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.