Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet. Till sist så stektes räkorna ljumma på svag värme tillsammans med chilin och vitlöken
Frästa räkormed broccoli i en asiatisk sås på soja, sesamolja, chiliflingor, vitlök och risvinäger. Hetta upp sesamolja i en panna, gärna wokpanna, på medelhög värme
När man har räkor så vill man ju gärna göra en räkmacka med majonäs, ägg och räkor och eftersom jag inte äter vanligt bröd längre så blev det ju till att baka lchf bröd först
Asiatiskaräkormed spenat och nudlar (3-4 pers). Krydda med en halv tesked salt och 1 krm peppar(i receptet stod det en hel tesked salt men vi som är försiktiga med salt tyckte att det var för mycket). Häll av och blanda med 2 msk olja
Knaprig kyckling i buljong med pocherat ägg, bacon. Bacardi breezer och rabarberkyckling med kokosris. Lättrostad baguette med kungskrabba, örtsås och rökt paprika
I lördags lyxade jag och Trollet till det medfärskaräkor. Det var superlänge sedan jag gjorde egen majonäs och det är ju så mycket godare än köpesmajjo, och vispar man med elvispen så går det ju himla fort
Asiatisk nudelsallad medräkor2 port (för lite om du är jättehungrig)1 liten skivad vitlöksklyfta3 cm skivad röd chilifrukt½ strimlad röd paprika½ msk rapsolja100 g strimlade salladsärter1 tsk riven färsk ingefära1 msk ljus soja½ msk pressad lime2 dl algnudlar (eller glasnudlar)150 g skalade räkor1 msk hackad koriander1
Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med kokt färsk pasta, t ex tagliatelle. Det här receptet är från smakernas mästare Jamie Oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.