Asiatisksill med hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen extra smak 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12%) 3½ cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2
Detta är årets nya sill och den står och gottar sig i kylen så jag har inte hunnit och testa den ännu men den luktar gott och spännande för mig som gillar sill iallafall
Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill. Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten
Så här gör du. Skala ingefäran och vitlöken och finhacka dem. Blanda 4 matskedar olja med sojasåsen. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.