Det ska tilläggasatt det finns betydligt fler recept som är glutenfria, vego osv än just de som ligger i kategorierna men jag har slarvat en del med märkningen så fler ligger antagligen i ”lunch och middag” och ”frukost”
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så attpistillerna finfördelas. Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet
Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför inte hallontill våren, som alltid är det bara att testa sig fram
Så himla gött och god var tydligen den här desserten jag gjorde till herrarna och bjöd på igår, för det var väldans tyst runt bordet, bara ett eller två mmmmmm hördes
Detta är ett basrecept som jag ibland varierar genom att exempelvis tillsättahavregryn eller ägg och ibland används kvarg istället för yoghurt samt banan och vaniljpulver
Det blev Pasta Carbonara, med en rejäl parmesanhög, till middag igår (och lunch idag, givetvis) och en flaska av den alkoholfria sommarfavoriten Fentimans Ginger Beer, som finns att köpa på bl a Systembolaget
Jag skulle hemskt gärna se att du skrev ett eller flera inlägg om bra "övergångsmat" för oss som vill äta mer vegetariskt men har svårt att få till det i köket
Med olika grönsaker till blev det så gott som jag hade sett fram emot. Middagen ikväll hade jag längtat efter idag fastän det var något så vanligt som lax och ägg, som jag äter ganska ofta
Antingen att doppa kräftstjärtarna i eller att breda på ett gott bröd och äta till. Men jag tänker mig att man kan blanda varm, nykokt färskpotatis med peston och blanda runt ordentligt för att få lite smak på dessa i mitt tycke menlösa knölar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.