Eftersom vi har en vara hemma och göra ingenting-helg så måste man ju äta extra goda saker. Fast det där var ju lite knasigt tänkt eftersom jag tycker att man borde äta extra goda saker varje dag, men det är ju inte varje dag jag gör efterrätt
Då jag var på Arla Guldko-galan, ofta kallad matbranschens Oscar, i fredags och blev inspirerad av närliggande Rydboskolan i Åkersberga som trots ganska svåra omständigheter i ett trångt och gammalt kök, har skapat något nytt och fick priset BÄSTA MATGLÄDJESKOLA
Hoppas att ni alla har haft en härlig nyårsafton och attdetnya året har börjat bra. Bäst blir det om man har en gasbrännare, men det går också att bränna av dem i ugnen
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Låt de andra stå kvar i kylen under tiden. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.