Under den långsammanedsvalningenpågårnämligenviktiga processer med enzymer i mjölet. Temperaturen påverkar sedan vad som händer idegen när den fårvila över natten
Eller rättare sagt så får jag erkänna att det var första gången jag provade sötpotatisoch njaaa, inte något jag gjorde vågen över, enligtmina smaklökar var de för söta
Avokado, bananer, kiwi, mango, nektariner, päron, plommon och tomater bör till exempel förvaras på en annan plats än dina äpplen, broccoli, morötter, bladgrönsaker ochvattenmelon
men körde på säkra kort, grillatochpotatisgratäng (en rätt som jag aldrigmisslyckats med trots att det är litesioch så med mina talanger i köket, ibland går det helt åt skogen ochvifår snabbt åka ivägoch köpa något färdigt någonstans
Men som alltid kan jag inte låta bliatt göra påmitt eget sätt. Blanda samman alla ingrediensertilldegen, så snart du geggat ihopdegen blanda den klart på bordet
När jag växte upp brukade mamma plocka fram just en sådan sparad påse med rabarber, lagom mycket till en rabarberpaj, som vi åt någon gång mellan jul och nyår
Anledningen är att mandeln innehåller ett ämne som är enzymhämmande – fytin – vilket gör det svårare för oss att ta upp de finavitaminer, mineralerochnäringsämnen som mandlen bär på
Ett bra tips när man komponerar en lunch eller middag är att tänka att den gärna kan innehålla grönsaker/frukt, kolhydrater, proteinochhälsosamma fetter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.