Då bakade jag ett bröd medgetost, nötter och honung. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul med massa god mat och en lugn tid med nära och kära
BAKADE FIKON MEDGETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Stek på medelhög värme på båda sidorna i en torr stekpanna och dela sedan i fjärdedelar. Det var även väldigt bra mat för barnen då det är enkelt att äta med händerna
Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad. Smula den kalla getosten över. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
) Men jag får allt lite motvilligt medge att det här faktiskt var urgott. Visserligen färdiga lammfärsbiffar från frysen, men de fick sällskap av en supergod och mycket passande sallad samt en getoströra som inte gick av för hackor
Till kalaset igår gjorde jag två tortanos, denna medgetost, valnötter och honung, den var jättegod. 15 gr jäst3 dl ljummet vatten2 msk olivolja1 msk honung1 msk flingsalt2 1/2 dl durumvetemjöl4 1/2- 5 dl vetemjöl specialjäs i 30 minuter Platta ut degen och lägg på. 200 gram getost2 msk honung 120 gr valnötterRulla ihop och forma till en krans. 200 gram getost
Rödbetorna är många och därför blir det mycket mat med just rödbetor i. Dock bytte jag ut fetaosten mot getfärskost eftersom vi har en liten mysig getostgård alldeles i närheten och deras färskost är underbar
En riktigt mumsig klassiker är Chevre Chaud - varm toast medgetost, honung och valnötter. Torr och frisk med inslag av mineraler och nässlor, äpplen, citrus
En riktigt mumsig klassiker är Chevre Chaud - varm toast medgetost, honung och valnötter. Torr och frisk med inslag av mineraler och nässlor, äpplen, citrus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.