Raw tomatsåsmedvitlök och basilika. Dela tomaterna i bitar och mixa alla ingredienser utom basilikan tillsammans i matberedare, med stavmixer eller i blender tills att såsen är slät
Köttfärsfylld aubergine. Med stapplande steg tog jag mig upp ur sängen imorse, staplande. salt & peppar. Kombinationen av det första böjpasset på två veckor och ett nytt träningsschema fick mina benmuskler att vakna till liv, det här med att periodisera och chocka kroppen ja
Inspirerad av denna smakupplevelse började jag fila på en egen version av aubergine i tomatsås och efter x - antal försök fick jag till en smakbalans som jag var hyfsat nöjd med
Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlök och feta. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Auberginen blir som säkert många av er vet mjuk och söt i smaken när den ugnsbakas och det i kombination med det syrliga, söta och mustiga från smaksättarna gör detta till en riktigt "high-five" måltid
Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också
Gnid bitar av auberginemed salt och låt dem i en sil för att rengöra vitlök. Tvätta äggplantor väl och sedan skära på längden remsor av skal ger så en peeling auberginemed en rand och en utan bark, att pennan, så jag ringer
Den här aubergine"sillen", men dill och vitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Toppa med färsk basilika. 12 vitlöksklyftor. 1Krossa vitlöken och fördela över grönsakerna. 1Låt såsen svalna, mixa med stavmixer, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer. 1Krydda såsen med salt, peppar och gärna riven färsk basilika eller timjan
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.