Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Gör en tomatsås på krossade eller hela tomater, med lite balsamvinäger, lök, vitlök och kryddor. Ät som det är eller servera tillsammans med bulgur för en matigare variant
Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj
Lägg sedan dessa på en plåt med bakplåtspapper där du har ringlat över olivolja. Under tiden som auberginen är i ugnen kan du göra peston genom att mixa basilika, nötter, vitlök och soltorkade tomater med oljan
Blanda grädden med tomatpuré och potatismjöl. Skär skinkan i skivor och lägg dem i en ugnsäker form. Servera med kokt potatis och en sallad eller enbart med grönsaker
150 g rökt skinka 250 g broccoli 1 röd paprika 4 ägg 2 dl matgrädde 1 mozzarella ost 1 dl riven lagrad ost salt peppar Gör så här. Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen Tryck ut degen i en pajform eller annan ugnsfast form Lägg broccolibuketter, tärnad skinka och hackad paprika i skalet Smula sönder mozzarellan och blanda med den rivna osten Strö över blandningen i pajskalet Blanda samman äggstanningen salta och peppra, man kan vara generös med peppar då men ej kryddat pajen i övrigt Slå över stanningen över resten av fyllningen Grädda i 45-50 minuter 150g margarin. 150 g rökt skinka
Att lägga fyllning med köttfärsröra, pesto och mozzarella på aubergineskivor, rulla ihop och gratinera med hackade tomater och mozzarella och sedan fixa en sallad till låter ju inte så krångligt
1150 söt skinka. 1Vi rullar ut smördeget på det papper det ger, vi lägger skivorna med söt skinka genom hela degen, sedan lägger vi de skivor ost som är bra att smälta. 1Rulla smördeget långsamt till en rullform, klistra fast smördegets kanter med lite vatten. 1Vi skär rullens ändar och skär smördegsrullen i skivor med ett finger tjockt och vi lägger dem på en bakplåt där vi har lagt ett ark bakpapper, vi lägger dem lite ifrån varandra, för när smördeget blir större. 1Vi slår ett ägg och målar skink- och ostmuffrullarna med en köksborste, vi kan lägga några sesamfrön eller några rör ovanpå
500 g skinka. Skär köttet i strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.