Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
De kombinationer vi fastnade för var. Tänk på att zucchinin är god även då den är lite krispig och rå i mitten, medan auberginen måste bli genomstekt och mjuk för att över huvud taget vara god
Alternativt, stek både aubergine ochzucchini halvmjuka i rikligt med olivolja. Vanligtvis har man vit sås smaksatt med ost i moussaka, men eftersom jag skulle göra en glutenfri variant blev det bara yoghurt med två sorters smulad och riven getost i
Bottna en smord ugnsform med hälften av aubergine- ochzucchiniskivorna. Fördela salsiccian på, och därefter de resterande aubergine- ochzucchiniskivorna
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Tärna sedan zucchininoch lägg den i pannan. Tärna auberginen och lägg dem i stekpannan. (Mosad avokado blandat med crème fraiche eller philadelphiaost)
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt småkoka medan du gör bechamelsåsen. Idag var det en zucchinioch en squash som höll på att bli gamla, så Niklas gjorde en lasagne utifrån det
Fyllningrotselleriauberginezucchinibroccolikörsbärstomatergetost, chevrérostade valnötterrostade pumpakärnorärtskott till garneringSkär rotselleri i tärningar och stek på medelhög värme
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Tillsätt sedan grönsakerna och häll smeten i en ugnsfast form. Skillnaden mellan en omelett och en frittata är sättet man serverar dem pâ - omeletten serveras vanligen vikt medan frittatan serveras öppen
Börja med att lägga lasagneplattor i botten av en ugnsfast form. I detta recept så använde jag mig av krossade tomater med chili för att ge rätten en stuns och det blev kanon
Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.