Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvind och nedförsbacke - somliga har det förspänt
Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. I ett annat recept jag gjorde här om dagen så skulle det vara senapsfrön i, då kom jag på att jag skulle testa göra lite hemmagjord senap
Det här receptet är en bra grund, prova gärna att smaksätta med honung, whisky eller saffran. Täck med plast eller lock och ställ i kylen över en natt eller två
Traditionellt ska man göra sin senap med en klassisk senapskula, genom att rulla kulan över fröna i en skål krossas fröna, sedan tillsätts vätska tills du har en lagom konsistens på senapen, men det går också bra att använda en vanlig mortel
Häll av senapsfröna i en fin sil och blanda i senapen tillsammans med romen och honungen och rör om. Eftersom det är grädde i senapen så håller den ca 2 veckor, så passa på att äta massa med senap
Sjud i vattenbad tillsammans med ägg, salt, maizena mjöl. Kör ingredienserna i glasburken i en mixer, tillsammans med farinsocker, 1tsk timjan och salt. citronjuice och socker, på medelhög värme 4 - 6 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.