Pensla spettenmed soja, pressa över citronsaft och krydda med citronpeppar och flingsalt. Smöret och oljan använde jag sedan för att ösa vitkålen med under tiden i ugnen
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- ochcitronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- ochcitronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta ochdetta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Vad som är lurigt med dessa små gröna chililiknande paprikor är att några kan vara riktigt starka. Pimientos de padróns var en av de få spanska specialiteter vi åt på Mallorca
Häll på ett par matskedar vatten tillsammans med saften från en citron. Blanda de hackade räkorna med färskost (smaksatt med gräslök eller ramslök), saften av en halv citron samt salt och peppar
Serverad med kokt färsk potatis och lite sallad blir det en relativt snabblagad rätt med lyxkänsla. Fortsätter på temat med vitt i glaset, den här gången med smörstekt röding på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.