Först ut är några superenkla små filodegsrullar. Då drar det äntligenigång och vi får den här veckan börja presentera våra smårätter jag skrivit om tidigare
Vad mer är, blir dessa muffinsinte bara vanligabärmuffins, utan jag har valt att göra ett extra kanelsmakande smullager som jag fördelat ovanpå de ogräddade muffinsen
Koka upp skivat äpple och vatten i en kastrull. Kör äppelkompotten till slät puré i en matberedare. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och resten kryddpeppar i en stor skål och rör ner vetegroddarna
En fiffig sak som man kan göra så snart man lyckats få ihop ett par deciliter bär - är bärmuffins. När man nu översvämmas av bär från alla håll och kanter ( - hallon, svartvinbär, blåbär och snart lingon), då kan det vara praktiskt att ha några recept som passar för stora mängder bär och några för små
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen ibitar (kvadrater). Stek i ugnen 45 minutertills den fått fin, gyllene färg. 500 g färsk filodeg. 5 dl kolsyrat mineralvatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.