Med tanke på att vissa i familjen inte gillar att äta fika för ofta får jag hejda mitt bakande och när vi väl fikar tillsammans blir det istället att vi köper något gott
En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Häll bort blötläggningsvattnet och mixa nötterna med övriga ingredienser till helt slät konsistens. Supergod, krämig och len vaniljsås som passar till alla sorters paj
Tryck ut degen i en pajform med hjälp av välmjölade händer. Lättbakad bärpaj. Jag har tappat räkningen på hur många såna här pajer jag har bakat den senaste tiden
Servera pajen medvaniljsås. Om det är något ni ska göra med sommarens bär så är det den här pajen. Pajen är fylld med mazarinfyllning och valfria bär och toppad med smulor
Glöm det dåliga samvetet och gör den här bärpajenmed just mandelmassa i pajdegen. Den påminner lite om en rabarberpaj med mandelmassa och citron som jag bloggat om tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.