Bärtårta
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 vetemjöl
  • 1 ströbröd
  • 1 vispgrädde
  • 1 turkisk yoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 1 florsocker
  • 1 färska bär1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Riv mandelmassa grovt och vispa med rumsvarmt smör till en slät kräm. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ned mjölet.3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.  Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.4. Vispa grädden, blanda ned yoghurt, florsocker och skrapa ned fröna från en halv vaniljstång.5. Blanda och bred sedan ut gräddblandningen på kakan och toppa med massor av färska bär.6. Pudra med florsocker precis vid serveringen.   DryckestipsDessertvin:
  • Nederburg Noble Late Harvest 2016, Sydafrika
  •  
  • Nr 2741, 89 kronor (37,5 cl)Alkoholfritt
  • Kaffe

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.