1 färska
bär1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Riv mandelmassa grovt och vispa med rumsvarmt smör till en slät kräm. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ned mjölet.3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.4. Vispa grädden, blanda ned yoghurt, florsocker och skrapa ned fröna från en halv vaniljstång.5. Blanda och bred sedan ut gräddblandningen på kakan och toppa med massor av färska bär.6. Pudra med florsocker precis vid serveringen. DryckestipsDessertvin:
Tina jordgubbarna i en kastrull. Dra åt sidan och låt svalna. Mixa jordgubbarna med vaniljsås. Lägg ett tunt lager sås på 5 av 6 tårtbottnar (ej på "locket")
Smält smöret. Kör kexen och kakorna i matberedaren, tillsätt det smälta smöret och äggvitan. Tryck ut i en form med löstagbar kant, tryck ut smulorna även någon cm upp på kanten
Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Det bästa med den här tårtan. Ja, kan det vara att den är så saftig och samtidigt fräsch i smakerna på samma gång
bärtårta,. ´Tårta med bärmousse och vit chokladmousse. Här kommer receptet på tårtan som jag gjorde igår när vi hade gäster över på fika och den blev väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.