Jag har bakat årets första rabarberkaka som jag är grymt nöjd med. Följ Lindas bakskola med Bloglovin. Registrera dig så får du alltid meddelande om när ett nytt recept lagts in i bloggen
Här har jag helt enkelt dragit linjer med färg på insidan av spritspåsen. För att man inte ska smeta ut alla linjer innan man ens fått ner marängsmeten ordentligt kan man ta det säkra för det osäkra och lägga marängsmeten i en annan spritspåse och spritsa ner den i den påsen som man förberett med färg
Dekorerade med jordgubbe och chokladfigur. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm resterande ingredienser till resp pannacotta och låt sjuda 5 min
För att få den randig provade jag att att smak- och färgsätta med färska björnbär och hallon. Krossa kexen i mortel eller i en matberedare och blanda med smöret till en massa
Bred på rejält med fyllning och rulla ihop till en ”spiral”. Klä den med grädde och garnera med t. Fördela smeten på en plåt (med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen i 200g, 10 min
, avslutade jag fredagsmyset med förra helgen. -Imorgon skall ni få glass till frukost. Tror ni att barnen hade glömt det när de vaknade upp på morgonen
Gröp ur vaniljstången till den vita pannacottan och tillsätt i en kastrull ihopa med grädden. Blanda grädde, dulce de leche och fröna från 1/2 vaniljstång i en kastrull och värm långsamt upp medan du vispar så dulce de lechen smälter i grädden
Rör om försiktigt med en slickepott och rör ner smöret. Börja med dekorsmeten. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och dra ut den med en tandad spackel, eller spritsa ut den i ett eget mönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.