Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Av den anledningen har vi börjat experimentera mer med baljväxter. Börja med att blötlägga 2 msk chiafrön med 6 msk vatten och låt det stå i 10 minuter medan du gör nedanstående moment. Forma till 12 biffar och stek i rikligt med kokosolja (eller annan olja) ett par minuter på vardera sida på medelhög värme tills de får en fin krispig yta. 10 minuter med
Strimla squashen med en spirelli. Smaka av med salt och peppar. Älskar du vegetarisk mat. Då ska du hålla utkik på Nicklas Kokbok för om någon dag kommer jag ett berätta om ett projekt jag är involverad i
IngredienserCouscous, fullkornGrönsaksbuljongCitronsaftPurjolök, strimladRöd paprika, hackadBladspenatParmesanCashewnötterFetaostGör så härKoka couscous tillsammans med grönsaksbuljong
Svarta är bönorna som används här och tillsammans med havregryn och nötter i mixern blir det en fast smet, att biffarna sedan rullas i mjöl hjälper också till med sammanhållningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.