Att göra vitabönoritomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianternai konservburk
Ingredienser4 dl torkade kokbönor, till exempel borlotto, cannellino eller bruna bönor5 dl snålröra eller annan kokt och smakriktomatsås med vitlök och lökchili1 dl olivoljasaltpepparturkisk yoghurt
Förr itiden hade jag alltid en burk med vitabönoritomatsås hemma. Men jag tyckte alltid att tomatsmaken var alldeles för svag, så jag brukade tillsättalite tomatpuré när jag värmde bönorna
Ett väldigt användbart hopkok av Vitabönoritomatsås. Lägg ibönorna och koka upp igen. Vi håller på för fullt och korrekturläser min och Cecilias kokbok
Färska gröna bönor som får puttra i en härligtomatsås med vitlök och lök. Om du intehittar färska gröna bönori affären kan du använda djupfrysta haricot verts, det blirinte samma sak men det blir gott det med
Salt & peppar. Ska åka tillParis på fredag så idagfick det bli en "vad-jag-har-hemma-pasta", nämligen morotspasta med vitlök, tomat, svarta bönor och persilja
I Marocko kallas den här rätten LoubiavilketiIrak är en annan typ av bönor, haricoverts. Fasolia är en vanlig maträtt i många länder och kan tillagas på många olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.