Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Smaka ev av med lite citronsaft. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar
Koka upp vattnet och lägg i bönorna tillsammans med salt. Skala potatisarna och koka dem separat eller tillsammans med bönorna (då får de en fin röd färg)
Riv den råa potatisen fint, blanda i salt och pressa ur vätskan med händerna. Pressa i den kokta potatisen genom en finmaskig sil och blanda med den råa
Vänd ner grönsakerna med linserna, smaka av med salt och peppar. Koka linserna i vatten med lagerblad och buljongtärningar under lock tills linserna mjuknar, ca 20 minuter
Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
Med viss risk att över konsumera, men det är ju så gott. Just den här salladen med bönor blir härligt matig och jag äter den gärna precis som den är men den funkar lika bra till grillat
Droppa över citronsaft och smaka av med salt och peppar. 2 Dela fetaosten i mindre bitar och blanda med bönor och örter. 800 g valfria bönor, 2 burkar t ex kidneybönor och stora vita bönor
Att den dessutom är fullproppad med näringsämnen är ju aldrig fel. Den här gången har jag använt mig av kidneybönor, små vita bönor och svarta bönor i torkad for, De underbara gröna sojabönorna kommer från butikens frysdisk
cannellinibönor, kidneybönor, kikärter). Bönsalladen passar därför perfekt till dig som äter GI-kost. Bönorna trivs mycket bra tillsammans med avokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Skölj bönorna. Dela tomaterna. Dela chilin och ta bort kärnorna. Hacka chilin och vitlöken. Blanda bönor, tomater, chili, vitlök, limesaft, olja, koriander/persilja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.