3-4 vitlökar. Börja med degen. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Jätte goda turkiska linsbiffar med bulgur. Åt dom första gången hos min turkiska grannar. Skölj linserna och lägg i en kastrull och koka upp med 8-9 dl vatten
6 Häll kvarvarande vätska över böreken. Ingredienser, 6 personer3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)1 lök2 knippen spenat200 gr fetaost3 st ägg5 dl mjölk1 dl olivoljaSalt, pepparGör så här1 Hacka löken i tärningar
Applicera över böreken innan den ska in i ugnen. 1-2 ägg. När ni tagit den ut ur frysen skär ni den i bitar, cirka 2-2,5 cm breda. Sedan in i ugnen cirka 20-25 min eller när den börjar få lite gyllene färg överst. 1-2 ägg
Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, riven lök och vitlök, ägg, salt, peppar, spiskummin och paprikapulver
561 kcal33,7 g protein33 g fett30,3 g kolhydraterTurkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port1 liten zucchini2 paprikor (gärna gul och röd)1 stor rödlök1 msk olivolja1 tsk rosmarinflingsalt, svartpeppar500 g nötfärs½ dl turkisk yoghurt1 ägg1 liten vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar½ tsk salt1 msk olivolja1 ½ dl bulgur2 dl turkisk yoghurt1. Sätt in grönsakerna i mitten av ugnen 5-10 minuter. Ta ut plåten och lägg på spetten, pensla med olivolja och ställ sedan in plåten i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Turkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port
Lägg lite utav spenat-ostblandningen närmast dig i en liten avlång hög. Flera utav er verkade vara intresserade och sugna på recept på börek som jag skrev och visade häromdagen
Barnen var sugna på börek häromdagen så vi gjorde det. Börek är godast om man äter de färska. Börek. Lägg böreken i den varma oljan och stek på varje sida tills de är gyllenbruna
Missa inte tv-programmet Solsidan imorgon. Jag är inte direkt en börekälskare, men när det är med potatisfyllning kan jag inte låta bli att äta upp alltihopp
Rätten är sund men räknas ändå som comfort food tack vare sina lena, varma smaker och surkålens pasta-liknande konsistens som formligen smälter i munnen
Applicera över böreken innan ni ska lägga den in i ugnen. 1-2 ägg. När ni tagit den ut ur frysen skär ni den i bitar, cirka 2-2,5 cm breda. Sedan in i ugnen cirka 20-25 min eller när den börjar få lite gyllene färg överst. 1-2 ägg
500 g lamm eller nötfärs1 gul lök1 tomat1 tsk kanel1 knippa bladpersilja1-2 vitlöksklyftorsalt och pepparOlja till fritering (hellst solros, men blanda annars lite som du villTillbehör, tex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.