Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl plockad bladpersilja 150 g Arla® Svenskt Smör 600 g lammfärs 2 msk tomatpuré 2 tsk malen spiskummin ½ dl pinjenötter ½ dl torkade tranbär ½ dl vatten 150 g Apetina® vitost salt och svartpeppar 8 ark filodeg 2 tsk sesamfrön ½ tsk paprikapulver Till servering: mixad sallad
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Lammmed chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Krydda med salt & svartpeppar. Sedan mixar man chèvre och crème fraiche, steker lammskivor och fixar tillbehören
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Potatisgratängen har smaksatts med chevre, men denna kan uteslutas om man så önskar
Till lammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. Påsken närmar sig med stora steg (märk väl att vi inte skrev "stormsteg", för ovanlighetens skull är det faktiskt helt vindstilla här på den södra kusten
Och aldrig att det skulle ha varit tal om att får/lammkötteller getkött varit någonting oätbart eller en oacceptabel råvara,tvärtom, det var en av förutsättningarna för en överlevnad, omoch när lammen helt hade tystnat så hade också en civilisationtroligen strukit med
Skölj av lammbogen och lägg den i en stor ugnsfast gryta eller form, helst med lock. För de som så önskar är det gott att krydda lite extra med lite koriander, spiskummin och en stänk kanel
Häll olivoljan i en stor stekpanna eller gryta med lock. Rör ihop en pressad vitlöksklyfta medmedelhavsyoghurt, salt, peppar och några droppar olivolja
Lammstekmed fördel. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.